Talentvol bloggen

Talentvol bloggen, hoe doe je dat? Zo bloggen over talentontwikkeling dat iedereen die je blog leest enthousiast wordt? Meer wil weten, de kracht van talent herkennen, erkennen en wil helpen de ontwikkeling van talent te versterken? 

Dus ben ik begonnen met een cursus bloggen.

Niet over hoe je een goede blog schrijft, maar een cursus ‘Bovenaan in Google in 3 stappen’. Want ik wil natuurlijk graag zoveel mogelijk mensen bereiken om met verenigde krachten de droom van talentontwikkeling centraal te stellen en uit te laten komen.

Deze cursus over bloggen wordt gegeven door Bastiaan Vercouteren van Blogkracht. Het zijn drie webinars op dinsdag. Morgen is de tweede bijeenkomst. Met de login-code schuif ik aan bij mijn mede-cursisten om ruim twee uur te luisteren en kijken naar docent Bastiaan en vragen te kunnen stellen. Na zeker een jaar zijn wekelijkse blogtip te hebben gevolgd én een gratis webinar heb ik eindelijk deze vervolgstap gezet. Bastiaan leert ons over de opbouw van je blog en hoe deze door Google gevonden kan worden. Daarvoor moet je wel begrijpen hoe Google het web naspeurt om antwoord te kunnen geven op de vragen die gesteld worden.
De beste antwoorden komen bovenaan! Hm, dat is andere stuf dan interessante artikelen over talentontwikkeling willen schrijven.

Zo werd vorige week dinsdag pijnlijk duidelijk dat mijn missie nog niet heel veel herkenning oplevert. Niet bij mijn docent en niet bij Google: Stimuleren van talentontwikkeling om zo je beste bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame wereld. Wie zoekt daar nou op? Bastiaan gaf ons als huiswerk mee om op onderzoek te gaan naar keywords. Ik ging natuurlijk zoeken op de woorden talent, talentontwikkeling en diverse variaties. Pas tot slot mixte ik de twee belangrijkste woorden uit mijn missie en zocht ik op:
Duurzame Talentontwikkeling.

En kijk eens wat Google voor mij bovenaan zet?
Lectoraat Duurzame Talentontwikkeling van De Haagse Hogeschool. Duurzame talentontwikkeling bestaat!

Het lectoraat Duurzame Talentontwikkeling onderzoekt wat de veranderingen in de samenleving betekenen voor het onderwijs in de 21e eeuw en voor het innovatief opleiden in een netwerksamenleving met één belangrijk doel voor ogen: optimale ontplooiing voor elke student en professional.

Ik krijg een wow-gevoel.
Duurzame Talentontwikkeling.
Yes, ja… en herhaal graag de laatste zin met een kleine wijziging:

Optimale ontplooiing voor iedereen!

Even het hoofd leegmaken in Nationaal Park Zuid-Kennemerland met getalenteerde vriendin couturier Anna Rotteveel met haar voorliefde voor duurzame wol
Trouwjurk Gouden Eeuw Huwelijk van couturier Anna Rotteveel, foto: Kees Sikkes
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0