Lezing Talentontwikkeling

Natuurlijk wil iedereen dat kinderen hun talenten zo goede mogelijk kunnen ontwikkelen. Maar hoe doe je dat? In deze lezing help ik jullie graag op weg.

Wat is talent? Hoe kom je erachter wat het talent van een kind is? Hoe zorg je ervoor dat ieder kind trots kan zijn op zijn eigen talent? Hoe kun jij daarbij ondersteunen? Talent is de motor tot leren. Talent is een houvast om problemen beter aan te kunnen. Welke talenten zijn nodig in de samenleving van hun toekomst?
De lezing is bedoeld om ouders, docenten en begeleiders van kinderen hierin positief te stimuleren.

In 2008 heb ik het initiatief genomen Stichting Talentenloods op te richten met als doel dat kinderen eerder hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Sinds die tijd heb ik naschoolse activiteiten mogen organiseren, een podium voor de jeugd en ben ik ruim tien jaar gastdocent geweest op basisscholen in Zuid-Holland met diverse voorstellingen.  Mijn onderwijsvisie heb ik verzilverd in mijn kinderboek Juffrouw HEndriKS, De beuk erin!

Met elkaar kunnen we kinderen helpen niet alleen te focussen op resultaten met taal en rekenen, maar kunnen we zorgen dat taal en rekenen de kinderen ondersteunen in hun ontwikkelproces. Ervoor zorgen dat kinderen weten én  voelen dat iedereen er toe doet!

‘Onderwijs is niet het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vuur’ – W.B. Yeats.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

Interview Jongerenwerk op Podium Talentenloods, 17 februari 2022, foto: Willemien Rotteveel

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0